Levente Kozma

Levente Kozma este artist, curator, manager cultural si ocazional designer, trăiește și activează la Timișoara. Din 2005 este co-fondator și director artistic al SIMULTAN – organizație culturală si festival anual dedicat artelor interdisciplinare, media și sonore care funcționează ca o platformă de producție și de prezentare pentru artiști care folosesc diferite tehnologii în procese artistice.

În ultimii ani activitatea sa oscilează între proiecte artistice observaționale și de documentare care explorează perspective noi asupra intersecțiilor dintre istorie, evoluția tehnologică și conștiința contemporană, și între rolul de curator și operator cultural.

Levente a co-inițiat și coordonat numeroase evenimente și acțiuni culturale de tip intervenții în spațiul public, expoziții, concerte, cercetare artistică sau ateliere de creație, printre care: Simultan Festival (2005-prezent), Spații în așteptare (2011-2017), sesiunile Schizophonia (2010-prezent), The Secondary Sonic Space (2018) Emergency Entrance (2019), Progres. Schimbări de paradigmă (2020-prezent), Narațiuni Sonore (2021-prezent).
Practica hibridă a lui Levente Kozma servește ca o mărturie a puterii transformatoare a artei.