cultură:

Propunem rezidențe artistice, tururi de arhitectură, seri de film și alte activități pentru comunitatea locală și turiști.

Rezidențe artistice

Rezidențele artistice din cadrul programului Heritage First sunt gândite pentru a celebra toate simțurile pe care ni le putem ascuți într-un sejur în cunoscuta stațiune balneară Băile Herculane. Fie că ne plimbăm prin Parcul Natural Domogled-Valea Cernei, fie că citim poveștile despre apele tămăduitoare ale locului, simțurile ne sunt interogate de fiecare dată.

Tururi de arhitectură

Băile Herculane ascund multe secrete. Vrei să le descoperi?

Pregătim pentru tine o serie de tururi care prezintă arhitectura centrului istoric, legende ale locului și principalele concepte care au stat la baza dezvoltării urbane.

Stațiunea poate fi privită ca un spaţiu idilic, dominat de urmele istoriei care l-au consacrat și care se prezintă ca un muzeu în aer liber datorită patrimoniului arhitectural bogat. Acesta este un pilon important al identității locului, constând în 74 de obiective înscrise în Lista Monumentelor Istorice 2010: 14 situri arheologice, 55 ansambluri și monumente de arhitectură, 5 monumente de for public – statui.

Panouri dorințe

Avem multe idei și dorințe pentru Băile Herculane. Și suntem siguri că și tu îi dorești stațiunii să revină la gloria de altădată!

Colectăm ideile, dorințele și sugestiile tale!
Vino în centrul istoric între 1 – 17 septembrie și lasă-ți amprenta asupra patrimoniului!